Kaymakamlık
Yazı İşleri Md.
Cum. Bş.Savcılığı
Adliye Yazı İşleri Md.
Belediye Başkanlığı
Ptt Müdürlüğü
Vergi Dairesi
Mal Müdürlüğü
Müftülük
Noter


Emniyet Müdürlüğü
Polis İmdat
Jandarma Kom.
Askerlik Şubesi
Çarşı Karakolu
Bağlar Karakolu

Devlet Hastanesi
1 Nolu Sağlık Ocağı
2 Nolu Sağlık Ocağı
3 Nolu Salık Ocağı


Belediye İtfaiye
Yangın İhbar
Tek İşletme Md.
Alo Trafik


712 11 80
712 6 288
712 11 72
712 11 71
712 41 14
712 87 93
712 12 06
712 11 75
712 11 96
712 61 57


712 12 22
155
156
712 11 98
712 12 23
712 12 34

712 11 87
712 11 94
712 28 52
725 35 23


712 12 52
110
712 12 44
154

 
Mozilla Firefox kullanın.Resimler için.
                    Girişi
Hakkımızda ....
Safranbolu Son Söz İnternet Haberciliği
© 2007 Tüm Hakları Saklıdır. İçerik İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
KATEGORİLER
HABER ARA
PİYASALAR
HAVA DURUMU
ULUSAL GAZETELER
EDİTÖR
ONLINE RADYO
ÖNEMLİ LİNKLER
Karabükte Hava Durumu
SAFRANBOLU'DA ÖNEMLİ TELEFONLAR
 
www.safranboludasonsoz.com
 
 
KÖŞE YAZARLARIMIZ
 
 
Merhum Av.Hulusi Yazıcıoğlu ile Nostalji
Necati
Keskin
Sizlerle
 
Tasarım&Programlama&Hosting
Kural Bilgisayar Web Hizmetleri
Atatürk Mh.Kirişci Sk.No:5/B Safranbolu
0 370 712 30 86
www.kuralbilgisayar.com

 
Atılay Ulucan Sizlerle
2020- 2021 yılı kış tedbirleri toplantısı yapıldı.

Valilik Büyük Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Vali Fuat Gürel ve katılımcılara, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından kış mevsiminin rahat geçirilmesi için yapılacak çalışmalar ile güzergâhların durumu ve risk bölgeleri hakkında sunum yapıldı.

Kış mevsimi dolayısıyla yaşanabilecek olumsuzluklar ve alınacak tedbirlerle ilgili yapılan sunumun ardından, kış mevsiminde günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyecek hava koşullarında, şehirlerarası, şehir içi ve köy yollarının trafiğe açık bulundurulması ve güvenli trafik akışının sağlanması için,  ilgili kurumların alacağı tedbir, görev ve sorumluluklar belirlenerek, kış mevsiminde oluşabilecek olumsuz hava şartlarında alınacak tedbirler görüşüldü.

Trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması için vatandaşlarımızdan emniyet kemeri başta olmak üzere trafik kurallarına ve işaretlerine uymalarını rica eden Vali Fuat Gürel, “1 Aralık itibariyle kış lastiği uygulaması başladı, vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için kış lastiği kullanımı konusunda duyarlı olması önem arz ediyor. Özellikle ağır kış şartları oluşmadan önce diyaliz hastaları ve hamile kadınların tespit edilmesi ve ilgili birimlere bilgi verilmesi önemli bir husus, bunun yanında bu çalışmaya kronik hastalarda dahil edilebilir. Bunun dışında kurumlar arası iletişimi sağlamak adına konu ile ilgili tüm birimlerin iletişim bilgilerinin birbirleri ile paylaşılması çok önemli. Jandarma ve polisimizin elinde karayolları, özel idare ve belediyemiz ile diğer ilgili birimlerin iletişim bilgileri bulunursa çok daha hızlı ve sorunsuz müdahale edebiliriz. İlimiz genelinde kış mevsimi ile ilgili hassas noktalar mevcut, bunlar; Ahmet Usta Geçidi, Kemikli Rampası vb. burada bir kısım tedbirlerin alınması belki trafiğin durdurulması gerekebiliyor karşılıklı görüşmek bu noktada çok önemli.  Lastikçi, çekici gibi sektörlerinde iletişim bilgilerinin tedarik edilip ilgili arkadaşlara paylaşılması da önemli, belki bir nöbet sistemi de kurulabilir. Bir afet durumunda veya olağanüstü durumlarda bütün kurumlar birbirine yardım etmekle yükümlü bunu net olarak söylüyorum, benim bölgem değil, benim sorumluluk alanımda değil, yapamam-edemem’den ziyade hepimiz devletin bir parçasıyız bizler bir araya gelerek devletin bütününü oluşturuyoruz elimizde ne imkân varsa devletin bütün imkânlarını o sorunun giderilmesi için kullanacağız, inşallah büyük afetler yaşamayız ama yaşandığında bu sorumlulukla hareket etmeliyiz. Rutin işlerimizi elbette yapacağız karayolları kendi işini, özel idare kendi işini, belediye kendi işini yapacak ama olağanüstü durumlarda her kurum diğer kuruma yardımcı olacak ve bunu bir şey beklemeden yapacak, bana talimat gelmedi demeden hemen yerine getirecek. Tüm kurumlarımız bu mantıkla hareket ederlerse hiç bir sorun yaşanmadan önümüze bakmış oluruz. Kurum amirlerimizin ve yetkili kişilerin telefonları 7/24 açık kalacak, müdürlerimize ve yetkili kişilere her an ulaşabilmeliyiz, çünkü işimiz 7/24 idarecilerin böyle bir görevi var, idarecilerimiz ve yetkili kişiler bir yerde bir sıkıntı varsa kendiliğinden hareket ederek sorumluluk sahibi birisi olarak bu işi çözebilmeli. Belediye, Karayolları ve Özel İdare olarak araçlarımızın bakımlarını şimdiden yapalım, yedek parça, tuz veya ne tedarik edilmesi gerekiyorsa şimdiden hazırlıklı olalım ki daha sonra sorun çıkmasın. Bu süreçte özellikle elektrik ve telefon hatlarının da çalışıyor halde olması önemli, şimdiden bunların tedbirlerinin alınması gerekli. Tüm bu hazırlıkları gerçekleştirdiğimizde inşallah sorunsuz, kazasız, belasız bir sezon geçiririz, hepimizin gayreti ile bu sezonu güzel bir şekilde geçirmiş oluruz.”diye konuştu.

0 Yorum
sonsoz 01 12 2020 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews
Safranbolu Son Söz
İnternet Haberciliği