Kaymakamlık
Yazı İşleri Md.
Cum. Bş.Savcılığı
Adliye Yazı İşleri Md.
Belediye Başkanlığı
Ptt Müdürlüğü
Vergi Dairesi
Mal Müdürlüğü
Müftülük
Noter


Emniyet Müdürlüğü
Polis İmdat
Jandarma Kom.
Askerlik Şubesi
Çarşı Karakolu
Bağlar Karakolu

Devlet Hastanesi
1 Nolu Sağlık Ocağı
2 Nolu Sağlık Ocağı
3 Nolu Salık Ocağı


Belediye İtfaiye
Yangın İhbar
Tek İşletme Md.
Alo Trafik


712 11 80
712 6 288
712 11 72
712 11 71
712 41 14
712 87 93
712 12 06
712 11 75
712 11 96
712 61 57


712 12 22
155
156
712 11 98
712 12 23
712 12 34

712 11 87
712 11 94
712 28 52
725 35 23


712 12 52
110
712 12 44
154

 
Mozilla Firefox kullanın.Resimler için.
                    Girişi
Hakkımızda ....
Safranbolu Son Söz İnternet Haberciliği
© 2007 Tüm Hakları Saklıdır. İçerik İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
KATEGORİLER
HABER ARA
PİYASALAR
HAVA DURUMU
ULUSAL GAZETELER
EDİTÖR
ONLINE RADYO
ÖNEMLİ LİNKLER
Karabükte Hava Durumu
SAFRANBOLU'DA ÖNEMLİ TELEFONLAR
 
www.safranboludasonsoz.com
 
 
KÖŞE YAZARLARIMIZ
 
 
Merhum Av.Hulusi Yazıcıoğlu ile Nostalji
Necati
Keskin
Sizlerle
 
Tasarım&Programlama&Hosting
Kural Bilgisayar Web Hizmetleri
Atatürk Mh.Kirişci Sk.No:5/B Safranbolu
0 370 712 30 86
www.kuralbilgisayar.com

 
Atılay Ulucan Sizlerle
KBÜ’lü Akademisyenler Tayland'da Türk Mutfağını Öğretecek

Safranbolu Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen Tayland Mahasarakham Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin yer aldığı “1. Joint Workshop on Tourism and Hospitality: Food Culture and Tourism (JWTH2023) Çalıştayı” Karabük Üniversitesi Konuk Evi’nde başladı. Çalıştaya Tayland Mahasarakham Üniversitesinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, “Tayland Mahasarakham Üniversitesinden gelen misafirlerimizi bugün burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kurumlarımız arasındaki güçlü dostluk ve iş birliğinin bir göstergesi olan ‘Turizm ve Otelcilik: Yemek Kültürü ve Turizmi (JWTH2023)’ konulu çalıştaya ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Gastronomi ve yemek turizmi, birbirine bağlı dünyamızda kültürel anlayışı ve küresel uyumu besleyen hayati bir rol oynamaktadır. Turizm endüstrisinde geleceğin liderleri olarak ziyaretiniz, Fakültemizle etkileşim kurma ve bu dinamik alanın farklı yönlerini öğrenme fırsatı sunuyor. Karabük Üniversitesinde teoriyi pratik becerilerle birleştiren çok yönlü bir eğitim sunmaktan gurur duyuyoruz. Kendini işine adamış Fakültemiz ve modern tesislerimiz, öğrencilerimizin sektöre iyi hazırlanmalarını sağlar. Bu ziyaret aynı zamanda kurumlarımız arasında kalıcı bağlantılar ve iş birlikleri kurmak için bir fırsat sunmaktadır. Bizi ev sahibi olarak seçtiğiniz için Mahasarakham Üniversitesine içtenlikle teşekkür ederiz. Bu ziyaretin bağlarımızı güçlendirmesi ve her iki kurumumuz için de aydınlık bir gelecek yaratması diliyorum” diye konuştu.

Tayland Mahasarakham Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pathom Hongsuwan, “Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Burada dekan, dekan danışmanı, araştırma ve eğitim kalitesi dekan yardımcısı, akademisyenler, lisans ve lisansüstü öğrenciler ile birlikte bulunuyoruz. Ana amacımız akademik iş birliği çerçevesini belirlemek. Özellikle akademisyen ve öğrenci değişimi yapmak, workshoplar, konferanslar

düzenlemek ve iş birliği kurmak. Bugün burada iş birliğinin ilk adımını atmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

TÜRK MUTFAĞI DERSİ MÜFREDATA EKLENDİ

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Umut Kadir Oğuz, “Bugünkü asıl amacımız aslında Karabük Üniversitesi ve Tayland Mahasarakham Üniversitesi arasında ikili anlaşma yapmaktı. Bu anlaşmanın farkı, uygulamaya yönelik olması. Mahasarakham Üniversitesinde Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak ‘Türk Mutfağı’ dersi açtık. Onlar müfredatlarına ‘Türk Mutfağı’ derslerini koydular ve bizim hocalarımız oraya gidip bunun eğitimini vermeyi amaçlıyorlar. Oradaki hocalara bunu öğretecekler ve orada Türk mutfağı dersi altında öğrenciler ‘Türk Mutfağı’ dersi alacaklar, Türk yemeklerini öğrenecekler ve bu kapsamda ikili anlaşma imzalamayı düşündük. Bunun için burada iki günlük bir program hazırladık. İlk gün imza aşaması olacak ve şehrin gezisi olacak, ikinci günündeyse workshop olacak. Buraya gelen öğrencilere mutfakta günübirlik Türk yemeği eğitimi verilecek, sabah birlikte yemek yapılacak ve daha sonra da Tayland tatlısı yapılacak. Bu kapsamda hem böyle bir pratik yapmış olacağız. Asıl amacımız da ilerleyen zamanlarda bu ikili anlaşmayı ilerletip hem öğrencilerin değişimi hem de akademisyenlerin değişimini gerçekleştirmek. Bu kapsamda böyle bir ikili anlaşma yapılmıştır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, Tayland Mahasarakham Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Fakültesi Dekkanı Prof. Dr. Pathom Hongsuwan ile iş birliği protokolü imzaladı.Çalıştay 2 Haziran’da sona erecek

0 Yorum
sonsoz 01 06 2023 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews
Safranbolu Son Söz
İnternet Haberciliği