Kaymakamlık
Yazı İşleri Md.
Cum. Bş.Savcılığı
Adliye Yazı İşleri Md.
Belediye Başkanlığı
Ptt Müdürlüğü
Vergi Dairesi
Mal Müdürlüğü
Müftülük
Noter


Emniyet Müdürlüğü
Polis İmdat
Jandarma Kom.
Askerlik Şubesi
Çarşı Karakolu
Bağlar Karakolu

Devlet Hastanesi
1 Nolu Sağlık Ocağı
2 Nolu Sağlık Ocağı
3 Nolu Salık Ocağı


Belediye İtfaiye
Yangın İhbar
Tek İşletme Md.
Alo Trafik


712 11 80
712 6 288
712 11 72
712 11 71
712 41 14
712 87 93
712 12 06
712 11 75
712 11 96
712 61 57


712 12 22
155
156
712 11 98
712 12 23
712 12 34

712 11 87
712 11 94
712 28 52
725 35 23


712 12 52
110
712 12 44
154

 
Mozilla Firefox kullanın.Resimler için.
                    Girişi
Hakkımızda ....
Safranbolu Son Söz İnternet Haberciliği
© 2007 Tüm Hakları Saklıdır. İçerik İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
KATEGORİLER
HABER ARA
PİYASALAR
HAVA DURUMU
ULUSAL GAZETELER
EDİTÖR
ONLINE RADYO
ÖNEMLİ LİNKLER
Karabükte Hava Durumu
SAFRANBOLU'DA ÖNEMLİ TELEFONLAR
 
www.safranboludasonsoz.com
 
 
KÖŞE YAZARLARIMIZ
 
 
Merhum Av.Hulusi Yazıcıoğlu ile Nostalji
Necati
Keskin
Sizlerle
 
Tasarım&Programlama&Hosting
Kural Bilgisayar Web Hizmetleri
Atatürk Mh.Kirişci Sk.No:5/B Safranbolu
0 370 712 30 86
www.kuralbilgisayar.com

 
Atılay Ulucan Sizlerle
KBÜ’de “Cumhuriyetin 100. Yılında Mimarlık Konuşmaları” Konferansı

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisinde gerçekleşen konferansa Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve davetliler katıldı.

“Cumhuriyetin 100. Yılında Mimarlık Konuşmaları” adlı konferansın açılış konuşmasını yapan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsmail Rakıp Karaş, “Öğrencilerimizin de yoğun katılımı ve ilgisiyle bu açılışı yapmak hakikaten çok güzel. Hepiniz için çok nitelikli, çok bilgilendirici konuşmalar olacak. Bu bölge uzun uzun çalışılması gereken bir bölge diye düşünüyorum. Safranbolu kadim geleneğimizin, değerlerimizin, geleneklerimizin barındırıldığı bir bölge. Ahşap evler, geleneksel mimarimiz… 30’lu yıllardan itibaren Demir Çelik’in kuruluşuyla beraber Karabük küçük bir köy, nüfus çekiyor ve ardından yapılaşma başlıyor. Tabii demir çelikle beraber Yenişehir bölgesine yepyeni bir sosyal hayat geliyor. Yani o dönem fabrikayı kurmak üzere davet edilmiş olan mühendislerin, aynı zamanda şehrin kimliğini oluşturan o dönemki bir lojman bölgesini de tasarlaması söz konusu oluyor ve bu bölgede sadece evler değil bütün bir hayat tesis ediliyor. Karabük ve Safranbolu birbirinin devamı, birbirinin bütünleyicisi, modern Türkiye’nin bütün tarihsel sürecinin izlenebildiği çok güzel bir laboratuvar. Bütün ekibe teşekkür ediyorum. Başarılı bir konferans diliyorum. Faydalanmanız, feyz almanız dileğiyle” diye konuştu

Düzenleme Komitesi üyeleri arasında bulunan Karabük Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Merve Tuna Kayılı, “Cumhuriyet’in 100 yılında Mimarlık Konuşmaları adlı konferansımız için buradayız. Bu güzel binanın atmosferini mimarlık konuşarak getirmeye çalışıyoruz, özümsemeye çalışıyoruz. Bugün yine çok değerli TED Üniversitesinden Prof. Dr. Neşe Gurallar ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Kamusal Mekanın Öyküsünü’ bizlere aktardı, çok değerli bir konuşmaydı. Kendisine buraya kadar geldiği için ve değerli sunumları için de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Konferansımız dört oturumdan oluşacak” dedi.

Konuşmaların ardından TED Üniversitesinden Prof. Dr. Neşe Gurallar “Cumhuriyetin 100. Yılında Kamusal Mekanın Öyküsü”, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Doç. Dr. Beyza Onur “Cumhuriyet Türkiye’sinde Mimarlığın Meslekleşme Tarihi ve Mimarlık Meslek İdeolojisinin Oluşumu”, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özeren “Cumhuriyetin 100. Yılında Mimarın Mesleki Sorumlulukları Üzerine Yeniden Düşünmek”, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Arş. Gör. Edibe Begüm Özeren “Cumhuriyetin 100. Yılında Mimarlık Eğitimi”, Karabük Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Merve Tuna Kayılı “Cumhuriyet’in 100

Yılı Üzerinden Bina Enerji Politikalarına Bakış”, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi “Cumhuriyetin Modern İzleri: Tarihi CSO Binası”, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Doç. Dr. Ayşen Esra Bölükbaşı Ertürk “Başkent Ankara’da Özgün İşlevi Dışında Müzeye Dönüştürülen Cumhuriyet Dönemi Kamu Yapıları”, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Ayşe Merve Saraçoğlu Gezer “Karabük Yenişehir Üzerinden Cumhuriyetin Konutta Modernleşme Hikayesi”, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Mutlu “Tarihi Süreçte Çumra Kamu Yapıları: Gar, Su İdaresi ve Halkevi Binaları”, Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Osman Ziyaettin Yağcı “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Konya Fransız Erkek Mektebinin Dönüşümü”, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Prof. Dr. Aysun Özköse “Geleneksel Safranbolu Kent Dokusunda Yıkanma Kültürünün Mekana Yansıması-Hamamlı Evler”, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Arş. Gör. Ebru Kılıç Bakırhan “Modern Mimarlık Mirasında Yenilikçi Yapı Malzemesi ve Sistemlerinin Uygulanması”, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Arş. Gör. Bilgehan Bakırhan “Cumhuriyet Dönemi Mimarlık Mirasının Yangına Karşı Korunmasında Yapısal Önlemler”, Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Esat Güneş “Kahramanmaraş Depremi Sonrasında Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde Yapılan Değişikliklerin Değerlendirilmesi” ve Aysun Özkose, Amer Aınazar, Ayşe Ezel Caferoğlu tarafından “Karabük’teki Yabancı Uyruklu Göçmenlerin ve Karabük Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrencilerinin Yaşam Mekanlarının Kültürel Sürdürülebilirlik Açısından İrdelenmesi” konuları ele alındı.

Konferans, konuşmacıların sunumlarının ardından soru-cevap etkinliği ile devam etti.

Program konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.

0 Yorum
sonsoz 25 12 2023 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews
Safranbolu Son Söz
İnternet Haberciliği