Kaymakamlık
Yazı İşleri Md.
Cum. Bş.Savcılığı
Adliye Yazı İşleri Md.
Belediye Başkanlığı
Ptt Müdürlüğü
Vergi Dairesi
Mal Müdürlüğü
Müftülük
Noter


Emniyet Müdürlüğü
Polis İmdat
Jandarma Kom.
Askerlik Şubesi
Çarşı Karakolu
Bağlar Karakolu

Devlet Hastanesi
1 Nolu Sağlık Ocağı
2 Nolu Sağlık Ocağı
3 Nolu Salık Ocağı


Belediye İtfaiye
Yangın İhbar
Tek İşletme Md.
Alo Trafik


712 11 80
712 6 288
712 11 72
712 11 71
712 41 14
712 87 93
712 12 06
712 11 75
712 11 96
712 61 57


712 12 22
155
156
712 11 98
712 12 23
712 12 34

712 11 87
712 11 94
712 28 52
725 35 23


712 12 52
110
712 12 44
154

 
Mozilla Firefox kullanın.Resimler için.
                    Girişi
Hakkımızda ....
Safranbolu Son Söz İnternet Haberciliği
© 2007 Tüm Hakları Saklıdır. İçerik İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
KATEGORİLER
HABER ARA
PİYASALAR
HAVA DURUMU
ULUSAL GAZETELER
EDİTÖR
ONLINE RADYO
ÖNEMLİ LİNKLER
Karabükte Hava Durumu
SAFRANBOLU'DA ÖNEMLİ TELEFONLAR
 
www.safranboludasonsoz.com
 
 
KÖŞE YAZARLARIMIZ
 
 
Merhum Av.Hulusi Yazıcıoğlu ile Nostalji
Necati
Keskin
Sizlerle
 
Tasarım&Programlama&Hosting
Kural Bilgisayar Web Hizmetleri
Atatürk Mh.Kirişci Sk.No:5/B Safranbolu
0 370 712 30 86
www.kuralbilgisayar.com

 
Atılay Ulucan Sizlerle
Sosyalfest Ödül Töreni Sonrası Tamamlandı

Sosyalfest Sosyal Model Tasarım Yarışmaları ödül töreni ve kapanış programında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Kırışık, uzun ve zorlu bir süreç sonunda festivalin başarıyla tamamlandığını belirtti. Bir alanda yenilik yapmanın ve faydalı bir çığır açmanın zorluğuna dikkati çeken Kırışık, bu başarının geniş bir ekip çalışmasıyla gerçekleştiğini vurguladı.

Üniversitenin akademisyenleri, idari personeli ve öğrencilerinin büyük bir özveriyle çalışarak festivali bugünlere taşıdığını ifade eden Kırışık, kurumsal paydaşlık protokollerine büyük önem verdiklerini ve 35 üniversiteyle kurumsal paydaşlık protokolü yaparak iş birliği içinde olduklarını belirtti. Sponsorların ve destek veren kurumların katkılarının da büyük önem taşıdığını vurgulayan Kırışık, bu desteğin Karabük’ün gücünün ve birikiminin yansıtılmasında etkili olduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik ve diğer ilgili kurumların süreçte sağladığı desteklerin çok değerli olduğunu belirten Kırışık, aynı zamanda otellerin, öğrenci yurtlarının ve belediyelerin de festival sürecine destek olduğunu ifade etti. Bu desteklerin, başlangıçta aşılmaz gibi görünen engellerin nasıl aşılacağını gösterdiğini belirten Kırışık, üniversite öğrencilerine ve hocalarına da ayrıca teşekkür etti.

Türkiye’nin yapılamaz denilen muhteşem eserler icat ettiğini belirten Kırışık, “Yerli uçak gemimiz olsun, milli savaş uçağımız olsun, insansız hava, deniz ve kara araçlarımız olsun binlerce sayamayacağımız kadar mühendislik tasarım harikası olan ürünler ürettik. Bu bizim için gerçekten çok önemli bir gelişme” dedi.

Türkiye’nin sosyal bilimler alanındaki potansiyelini sergilemek için önemli bir platform olma özelliği taşıyan Sosyalfest Sosyal Model Tasarım Yarışmaları’na üniversite kategorisinde 2 bin 857, lise kategorisinde 668 ve ortaokul kategorisinde 258 olmak üzere toplam 3 bin 783 başvuru yapıldı.

Yapılan başvuruların ardından jüri üyeleri, Türkiye’nin ve dünyanın toplumsal sorunlarına ilişkin tasarlanan sosyal modelleri değerlendirerek finalistleri belirledi.

Üniversite, lise ve ortaokul kategorilerinde finale kalan takımlar ve bireysel yarışmacılar, 2-3 Mart tarihlerinde Sosyalfest’te sunumlarını yaparak sosyal model sunumlarını gerçekleştirdi.

Yapılan sunumların ardından jüri üyeleri ödüle layık görü

len Sosyal Model Tasarımlarını belirledi.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde “Üniversite” kategorisinde, Türkiye Yüzyılı Vizyonu Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Kültür Hadimleri” projesi birinci, “Anıt Köyler ” projesi ikinci, “Toplumsal İyilik Ağı” projesi üçüncü, Engelsiz Yaşam Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Görme Engellilere Yönelik Akıl Oyunları Tasarımı” projesi birinci, “Farkındalık Evi” projesi ikinci, “Sessizliğe Sesli Eller Projesi” üçüncü, Şiddetin Azaltılması Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Drama ve Sosyal Beceri Atölyesi: Şiddeti Azaltmada Yaratıcı Çözümler ” projesi birinci, “Dönüşüm Yolu” projesi ikinci, “Kaygısız Seyirler” projesi üçüncü, Ekolojik Yaşam Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Doğa Kahramanları Ekoloji Macerası” projesi birinci, “SürdürApp” projesi, “Ekoİz-Çevreye ve Geleceğe İz Bırak” projesi üçüncü, İktisadi Kalkınma Sosyal Model Tasarım Yarışmasında ise “Kapsül Besin” projesi birinci, “Birlikte Paylaşalım” projesi ikinci, “Anadolu Tarihinin Teatral Müzesi” projesi üçüncü oldu.

“Lise” kategorisinde, Akademik Başarının Artırılması Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Gelişen ve Geliştiren Okul Modeli” projesi birinci, “Çocuk Psiko-Sosyal Destek Merkezi Projesi” ikinci, “MAYT (Modüler AYT -TYT)” projesi üçüncü, Sıfır Atık Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “AYM Atık Yağdan Mürekkebe” projesi birinci, “Yeşil Mahalle Dönüşümü: Sıfır Atık, Sonsuz İyilik” projesi ikinci, “Geri Dönüşüm Seferberliği” projesi üçüncü, Yerel İktisadi Kalkınma Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Türkiye’nin Yeşil Yüzyılı: Sürdürülebilir Kırsal Yerleşim Modeli” projesi, “Çayırdan Sofraya” projesi ikinci, “Biyobozunur Fidan Tüpü” projesi üçüncü, Dinin Yaşanmasına Yönelik Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Hayatı Anlamada Rol Edinilecek Modeller (HAREM)” projesi birinci, “ ‘Ben De Varım’ Sosyal Veri Keşif ve Çözüm Modeli Projesi” ikinci, “Beni İyileştiren Nesil (BİN)” projesi üçüncü, Kişisel Gelişim Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “D.E.D.İ” projesi birinci, “MTRS (Merkezi Terapist Randevu Sistemi)” projesi ikinci, “Gelişim Rotası” projesi üçüncü, Aile İçi Dayanışma Sosyal Model Tasarım Yarışmasında ise “Aile İçi Dayanışmayı Arttırma Programı (ADAP)” projesi birinci, “Ailede Dayanışma Eğitim Programı (ADEP)” projesi ikinci, “Aile Kulesi” projesi üçüncü oldu.

“Ortaokul” kategorisinde ise Güzel Ahlak Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Sorumlu Çocuklar Mutlu Yarınlar” projesi birinci, ”İlmek İlmek Tebessüm” projesi ikinci, “İyilik Timi Edu (Eğitim-Deneyim-Uygulama) Projesi” üçüncü, Zaman Yönetimi Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Zamanın Efendisi” projesi birinci, “Zaman Yönetimi” projesi, “Ev-Okul-Cami Üçgeninde Yetişen Bireyler Projesi”

üçüncü, Yaz Tatili Sosyal Model Tasarım Yarışmasında ise “Yaz Burada Sen Neredesin?” projesi birinci, “Meslek Öğreniyorum” projesi ikinci, “Yazın Gücü” projesi üçüncü oldu.

Dereceye girenlerin finalistlere ödüller Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Yarışma sonucunda 14 farklı kategoride birinciye 25 bin TL, ikinciye 15 bin TL ve üçüncüye 10 bin TL olmak üzere toplamda 700 bin TL’lik ödül verildi.

Sosyalfest kapsamında “Sizin Gözünüzden Sosyalfest” teması ile düzenlenen Fotomaraton Yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde Ahmet Utku Ünal birinci, Hediye Aras ikinci ve Emrehan Sütçü üçüncü olarak ödül almaya hak kazandı.

Ayrıca, Platin Sponsor KARDEMİR’i temsilen Kurumsal İletişim Müdürü Emrullah Taş’a, Altın Sponsor olan Şefik Yılmaz Dizdar’a, MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal’a, MARZINC adına Ceyhun Tatar’a, Yeşilyurt Demir Çelik adına Reyhan Özkara’ya, Gümüş Sponsor olan Altın Kalem Öğrenci Yurdu adına Adnan Kalem’e, Saka Demir Çelik adına Doç. Dr. Nihat Yılmaz’a, Ünal Mühendislik adına Cengiz Ünal’a protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi.

Ödül ve kapanış programı hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

0 Yorum
sonsoz 04 03 2024 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews
Safranbolu Son Söz
İnternet Haberciliği