Kaymakamlık
Yazı İşleri Md.
Cum. Bş.Savcılığı
Adliye Yazı İşleri Md.
Belediye Başkanlığı
Ptt Müdürlüğü
Vergi Dairesi
Mal Müdürlüğü
Müftülük
Noter


Emniyet Müdürlüğü
Polis İmdat
Jandarma Kom.
Askerlik Şubesi
Çarşı Karakolu
Bağlar Karakolu

Devlet Hastanesi
1 Nolu Sağlık Ocağı
2 Nolu Sağlık Ocağı
3 Nolu Salık Ocağı


Belediye İtfaiye
Yangın İhbar
Tek İşletme Md.
Alo Trafik


712 11 80
712 6 288
712 11 72
712 11 71
712 41 14
712 87 93
712 12 06
712 11 75
712 11 96
712 61 57


712 12 22
155
156
712 11 98
712 12 23
712 12 34

712 11 87
712 11 94
712 28 52
725 35 23


712 12 52
110
712 12 44
154

 
Mozilla Firefox kullanın.Resimler için.
                    Girişi
Hakkımızda ....
Safranbolu Son Söz İnternet Haberciliği
© 2007 Tüm Hakları Saklıdır. İçerik İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
KATEGORİLER
HABER ARA
PİYASALAR
HAVA DURUMU
ULUSAL GAZETELER
EDİTÖR
ONLINE RADYO
ÖNEMLİ LİNKLER
Karabükte Hava Durumu
SAFRANBOLU'DA ÖNEMLİ TELEFONLAR
 
www.safranboludasonsoz.com
 
 
KÖŞE YAZARLARIMIZ
 
 
Merhum Av.Hulusi Yazıcıoğlu ile Nostalji
Necati
Keskin
Sizlerle
 
Tasarım&Programlama&Hosting
Kural Bilgisayar Web Hizmetleri
Atatürk Mh.Kirişci Sk.No:5/B Safranbolu
0 370 712 30 86
www.kuralbilgisayar.com

 
Atılay Ulucan Sizlerle
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Sosyalfest Beklenen Başarıya Ulaştı”

Karabük Üniversitesinde yenilikçi ve sorun çözme odaklı yaklaşımlar içeren sosyal model tasarım yarışmaları, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumsal sorunların çözümüne olan ilginin artırılması ve Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesi vizyonu doğrultusunda düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest, 2-3 Mart tarihlerinde yapıldı.

2 Mart Cumartesi günü 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda açılış programı ve ardında Sosyalfest yolunun açılmasıyla başlayan Sosyalfest’te iki gün boyunca akademik birimler, kamu kurum ve kuruluşları ile STK ve öğrenci kulüplerinin stant etkinlikleri, gelişim atölyeleri, sergiler, şiir dinletileri, tiyatro gösterimleri, okçuluk etkinlikleri, kukla gösterileri, fotomaraton, spor müsabakaları, söyleşiler, konferanslar, paneller, atölye çalışmaları ve sunumlar yer aldı.

3 Mart’ta 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen kapanış ve ödül töreni ile sona eren Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

“Türkiye genelinde büyük ilgi gördü”

Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesi vizyonu doğrultusunda Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’i değerlendiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Sosyalfest”in başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini duyurdu. Festivalin 2-3 Mart tarihlerinde Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsünde düzenlendiğini belirten Kırışık, etkinliğin Türkiye genelinde büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

İki gün süren etkinlik boyunca gençlerin, öğrencilerin, danışmanların, öğretmenlerin ve akademisyenlerin büyük bir heyecanla katıldığını ve uzun süre çalışarak hazırlandıklarını dile getiren Kırışık, “Sosyalfest Sosyal Bilimler Festivali 2-3 Mart tarihlerinde Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsünde yaptık. Sosyalfest programımızı tamamladık. İki günümüzü değerlendirdiğimizde gerçekten Türkiye çapında çok büyük bir katılım oldu. Gençlerimiz, öğrencilerimiz, danışmanları, öğretmenleri, akademisyenlerimiz son derece heyecanlıydı ve yarışmaya büyük bir istekle, gayretle, uzun süre çalışarak hazırlanmışlardı. Bu bizim için son derece sevindirici oldu. Onların heyecanını görmek, heyecanla anlatışlarını izlemek bizim için gerçekten paha biçilemez bir değere sahipti. İki gün boyunca gençlerimiz, öğrencilerimiz, vatandaşlarımıza projelerini, sosyal modellerini anlattılar. Ortaya koydukları değerli fikirlerini ifade ettiler ve jüri önünde de büyük bir heyecanla sosyal modellerini tanıttılar, jürilerimizin sorularına cevap verdiler. Bu anlamda baktığımızda amaçladığımız hedeflere ulaştığımızı görüyoruz. Gençliğimizin büyük bir heyecanla ve coşkuyla sahip çıktığı Sosyalfest yarışmalarında gerçekten harika projeler geldi. Çok güzel fikirler ortaya konuldu. Müthiş sosyal modeller geliştirildi ve bunun Türkiye çapında farkındalığa neden olmasını hedefliyorduk, bunu başardık. Öğrencilerimizin sosyal model üretme kültürünü öğrenmelerini istiyorduk, bunu başarmış olduk. Büyük bir katılım hedefliyorduk, Türkiye çapında büyük bir katılım gözlemledik. 100 bine yakın bir katılım tahmin ediyoruz. Bu anlamda katılım açısından öğrencilerimizin Türkiye çapından farklı üniversitelerden, liselerden, ortaokullardan gelmeleri açısından son derece verimli bir çalışma oldu” diye konuştu.

 “Spor, sanat, kültür, edebiyat, psikoloji gibi sosyal bilimlerin her dalından alan etkinliklerimize çok büyük bir katılım oldu”

2 gün boyunca 400 standın yer aldığı etkinlikte, her standın sahibinin topluma, gençlere ve öğrencilere yönelik sosyal modellerini tanıttığını söyleyen Kırışık, “Her standımızın sahibi yapmış oldukları sosyal modelleri toplumumuza, gençliğimize, öğrencilerimize tanıttılar. Onlar da çok heyecanlılardı. Sabahtan akşama kadar büyük bir coşkuyla vatandaşlarımıza bu sosyal modellerini, faaliyetlerini, ürettiklerini anlattılar. Bu anlamda son derece verimli geçti” dedi. Rektör Kırışık, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“123 tane alan etkinliğimiz vardı. Spor, sanat, kültür, edebiyat, psikoloji gibi sosyal bilimlerin her dalından alan etkinliklerimize çok büyük bir katılım oldu. Son derece verimli alan etkinlikleri gerçekleşmiş oldu. Gençlerimiz, vatandaşlarımız bu etkinliklere katılmakta çok istekliydiler. Bu da bizim için çok memnuniyet verici bir gelişme oldu. Türk devletlerini temsilen öğrencilerimiz otağlarda Özbek pilavı yaptılar, bunu misafirlerimize ikram ettiler, Dombra müziği çaldılar, geleneksel kıyafetleriyle Türk otağlarında bulundular, misafirlerimizi, rektörlerimizi, protokolümüzü ağırladılar. Bu da bizim için gerçekten şenliğe, festivale ayrı bir hava katmış oldu. Diğer taraftan uluslararası öğrencilerimiz Sosyal Yaşam Merkezimizdeki alanda kendilerini, ülkelerini, giysilerini, yemeklerini, ülkelerinin özelliklerini ve danslarını tanıtan gösteriler sergilediler. Müthiş bir coşku ve kalabalık vardı. Bu anlamda uluslararası üniversite olma özelliğimizi bütün Türkiye’ye ve dünyaya göstermiş olduk. Gençlerin coşkusu, heyecanı, arzusu gerçekten görülmeye değerdi. Bu ortamı yaşayan, bu ortamı paylaşan herkes gerçekten çok müthiş bir organizasyon olduğunu, bütün ayrıntıların detaylı bir şekilde düşünüldüğünü, hazırlandığını ve bu hazırlıktan dolayı çok büyük memnuniyetlerini dile getirdiler. Sosyalfest’in organizasyon anlamında ve fikir anlamında son derece başarılı, Türkiye’nin, dünyanın ihtiyaç duyduğu bir fikir olduğunu ifade ettiler, teşekkürlerini ve takdirlerini ilettiler.”

“Sosyalfest’in hem organizasyon hem de fikir açısından Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu bir etkinlik”

KBÜ Rektörü Kırışık, “Bundan sonra Sosyalfest’i yapmaya, geliştirmeye, bütün ülkemize bunu mal etmeye ve kurumlarımızla, üniversitelerimizle iş birliği yapmaya, gençlerimizin, öğrencilerimizin vatandaşlarımızın, milletimizin desteğini almaya devam edeceğiz. Sosyalfest’in ikincisini inşallah Ankara’da Eylül ayında, Eylül 2024’te yapmayı düşünüyoruz. Bu heyecan kesintiye uğramadan devam etsin, daha büyük aşk ve coşkuyla Türkiye’de sathında yayılsın, devam etsin, genişlesin istiyoruz. İnşallah bunu diğer kurum ve kuruluşlarımız ve üniversitelerimizin iş birliğiyle Türkiye çapında yayacağız, genişleteceğiz. Aynı zamanda dünyaya açılan bir penceremiz de olacak. Bir yandan Türkiye içerisinde çalışmalarımız devam ettirirken bir yandan da dünya çapında bu organizasyonlarımızı hep birlikte yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Kurumsal paydaşlık protokolleriyle ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalarının devam ettiğini belirten Kırışık, “Bununla iki hedefimiz var. Birincisi Sosyalfest’in gelişimine katkı sağlamak ve ülkemizde, dünyada bunun yayılmasını sağlamak. İkincisi ise üniversitemizin diğer üniversitelerle diğer kurumlarla iş birliklerini artırmak, ortak çalışmalarını, projelerini geliştirme hedefimiz var. Bunu da gerçekleştirmek için çalışıyoruz. 35 üniversite ile protokolümüz var. Bu ağı daha da genişletmek istiyoruz. Kamu kurumlarıyla sivil toplum kuruluşlarıyla protokollerimiz var. Bu da bizim için son derece geniş bir çalışma alanı, proje üretme alanı sağlıyor. Bunu hem Sosyalfest hem de akademik iş birlikleri anlamında devam ettireceğiz” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık değerlendirmesinin son bölümünde ödül töreninin muhteşem bir atmosferde gerçekleştiğini ve olağanüstü bir katılım olduğunu belirtti. Kırışık, “Ödül törenimiz gerçekten muhteşem bir atmosferde geçti. Olağanüstü bir katılım vardı. Gerçekten harika bir heyecan vardı. Gençlerimizin gözlerinden heyecanları okunuyordu. Bu organizasyona katılmaktan, etkinliklerde bulunmaktan dolayı son derece mutluydular, sevinçliydiler. Hakikaten bütün ekipteki arkadaşlarımıza teşekkür ettiler. Bu organizasyonun harika bir organizasyon olduğunu, bundan sonrada devam etmesini istediklerini ifade ettiler. Bu anlamda bizde gençliğimizle, öğrencilerimizle, milletimizle birlikte bu organizasyonları geliştirmeye, bu heyecanı, bu coşkuyu devam ettirmeye, hayal etme kültürünün gelişimine katkı sunmaya inşallah devam edeceğiz” dedi.

Rektör Kırışık, etkinliğe katılan, destek veren, maddi ve manevi katkı sunan ve dua eden herkese teşekkür etti.

0 Yorum
sonsoz 05 03 2024 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews
Safranbolu Son Söz
İnternet Haberciliği